Forskjell mellom versjoner av «Rjukan fangeleir, Telemark»

Fra KrigsKart.no
(Robot: Automatisk import av artikler *** erstatter eksisterende tekst ***)
(Robot: Automatisk import av artikler *** erstatter eksisterende tekst ***)
Linje 1: Linje 1:
 
[[Category:fange]]
 
[[Category:fange]]
  Oppe på Hardangervidda ved Møsvatn, under krigen, satt radiofolk og informerte London om hva som foregikk her nede på Rjukan. Etter Knut Haugland forlot radiostasjonen i mai 1943, overtok Einar Skinnarland ansvaret for radiokommunikasjonen med England. Både ved Krokan og på Gvepseborg var det fangeleirer. I begynnelsen av november 1944 hadde to russiske fanger rømt, men var blitt fanget igjen. Einar Skinnarland kunne en stund senere melde følgende videre til London: «To russiske fanger torturert og etterpå skutt på Gvepseborg i begynnelsen av november. Wehrmacht handlet på ordre sagt å komme fra høyere autoritet. …» (Senere rapporterte Skinnarland om den grusomme torturen).
+
Oppe på Hardangervidda ved Møsvatn, under krigen, satt radiofolk og informerte London om hva som foregikk her nede på Rjukan. Etter Knut Haugland forlot radiostasjonen i mai 1943, overtok Einar Skinnarland ansvaret for radiokommunikasjonen med England. I begynnelsen av november 1944 hadde to russiske fanger rømt, men var blitt fanget igjen. Einar Skinnarland kunne en stund senere melde følgende videre til London: «To russiske fanger torturert og etterpå skutt på Gvepseborg i begynnelsen av november. Wehrmacht handlet på ordre sagt å komme fra høyere autoritet. …» (Senere rapporterte Skinnarland om den grusomme torturen).
  [https://krigskart.no/kart?k=724 Se i Kartet]
+
[https://krigskart.no/kart?k=724 Se i Kartet]

Revisjonen fra 7. apr. 2020 kl. 20:07

Oppe på Hardangervidda ved Møsvatn, under krigen, satt radiofolk og informerte London om hva som foregikk her nede på Rjukan. Etter Knut Haugland forlot radiostasjonen i mai 1943, overtok Einar Skinnarland ansvaret for radiokommunikasjonen med England. I begynnelsen av november 1944 hadde to russiske fanger rømt, men var blitt fanget igjen. Einar Skinnarland kunne en stund senere melde følgende videre til London: «To russiske fanger torturert og etterpå skutt på Gvepseborg i begynnelsen av november. Wehrmacht handlet på ordre sagt å komme fra høyere autoritet. …» (Senere rapporterte Skinnarland om den grusomme torturen). Se i Kartet