Forskjell mellom versjoner av «HKB 34./971 Hasvik»

Fra KrigsKart.no
(Robot: Automatisk import av artikler *** erstatter eksisterende tekst ***)
(Robot: Automatisk import av artikler *** erstatter eksisterende tekst ***)
 
(5 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Category:kyst]]
+
[[Category:kyst]][[Category:Troms og Finnmark]][[Category:Hasvik]]
Bevæpning: 6x15,5cm K 425 (f). Lokalisering: Skipperneset. Under 2. verdenskrig ble det bygget et tysk festningsverk på fjellet Håen like ved Hasvik. Festningsverket ligger nå i ruiner, men man kan likevel få inntrykk av den store tyske aktiviten som var her under krigen. Batteriets oppgave var, i samarbeide med batteriene på Gammelvær og Loppa å hindre fiendelige sjøstridskrefter i å trenge inn i Sørøysund og Stjernsund fra Lopphavet, samt sikre skipstrafikken.  
+
Batteriets oppgave var, i samarbeid med batteriene på Loppa og Gammelvær, å hindre fiendtlige sjøstridskrefter i å trenge inn Sørøysund og Stjernesund samt sikre skipstrafikken. Oppsatt med 6 stk 15,5 sm kanoner med en rekkevidde på 18.000 meter. 2 stk 2cm luftvernkanoner, 7,5cm feltkanon, 4 stk mg/mitr, flammekaster og lyskaster. Tilsammen var det utlagt 700 miner. Det var også etablert fangeleir i forbindelse med utbyggingen samt en signalstasjon for kontroll av skipstrafikken. Styrken var på totalt 150 mann. Batteriet var operativt 1942, men ble sprengt og batteriet flyttet til Mjelde på Andøya høsten 1944.
 
+
[https://krigskart.no/kart?k=181 Se i Kartet]
[http://fredrikwestgaard.no/krigskart.no/layermap.php?idl=181 Se i Kartet]
 

Nåværende revisjon fra 17. jan. 2021 kl. 15:47

Batteriets oppgave var, i samarbeid med batteriene på Loppa og Gammelvær, å hindre fiendtlige sjøstridskrefter i å trenge inn Sørøysund og Stjernesund samt sikre skipstrafikken. Oppsatt med 6 stk 15,5 sm kanoner med en rekkevidde på 18.000 meter. 2 stk 2cm luftvernkanoner, 7,5cm feltkanon, 4 stk mg/mitr, flammekaster og lyskaster. Tilsammen var det utlagt 700 miner. Det var også etablert fangeleir i forbindelse med utbyggingen samt en signalstasjon for kontroll av skipstrafikken. Styrken var på totalt 150 mann. Batteriet var operativt 1942, men ble sprengt og batteriet flyttet til Mjelde på Andøya høsten 1944. Se i Kartet